- 12:00
Print
-

Controlestructuren rond het familiebedrijf (Basis)

Bij de overdracht van een familiebedrijf spelen niet enkel fiscale en financiële aspecten. Voor de overlater is het een emotioneel proces, dat men best goed en tijdig voorbereidt. In veel gevallen wil de overlater nog enige tijd meewerken in het familiebedrijf, en gedurende deze periode zelf de touwtjes in handen houden. Men heeft de wens om de aandelen reeds aan de kinderen over te dragen, maar om het stemrecht en de controle nog te behouden.

Tijdens dit seminarie wordt de vraag behandeld hoe de overlater het familiebedrijf kan overdragen naar de volgende generatie, zonder dat hij de controle over het bedrijf ook meteen verliest. De meest voorkomende controlestructuren, zoals de burgerlijke maatschap, de private stichting en de stichting administratiekantoor, worden nader toegelicht. Verder wordt er uiteengezet voor welke controlestructuur men in welke situatie het best opteert.

Een Idealab van 60 minuten voor de familie en de adviseur

Het webinar wordt verzorgd door Olivier De Keukelaere (advocaat-vennoot bij Cazimir).

Bij een IdeaLab wordt er grondiger ingegaan op het onderwerp en bieden we iets meer kadering en praktische toepassingen aan. Na het IdeaLab beschikt u over een degelijke basiskennis van het topic.

Schrijf je in
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info