- 12:00
Print
-

De aandeelhoudersovereenkomst & het familiaal charter (Master)

Via de aandeelhoudersovereenkomst worden, op het niveau van de aandeelhouders, een aantal belangrijke vennootschapsrechtelijke zaken vastgelegd. Maar binnen het familiebedrijf stellen zich daarnaast nog specifieke vragen en aandachtspunten, die niet met een aandeelhoudersovereenkomst kunnen worden geregeld. Deze zaken worden opgenomen in het familiaal charter, dat de principes en regels bepaalt die spelen in de relatie familie en familiebedrijf. Het familiaal charter is een soort van handleiding, die de familie kan toepassen bij delicate kwesties.

Tijdens dit seminarie wordt er dieper ingegaan op de clausules opgenomen in de aandeelhoudersovereenkomst en het begeleiden van de familie bij het opstellen van een familiaal charter.

Een Masterclass van 90 minuten voor de adviseur

Het webinar wordt verzorgd door Olivier De Keukelaere (advocaat-vennoot bij Cazimir).

De Masterclasses vereisen een zekere mate van voorkennis en behandelen het thema op een meer diepgaande en gespecialiseerde manier. Daarom zijn de Masterclasses in de meeste gevallen in de eerste plaats gericht op de professionele adviseurs rondom de familie. Dat betekent natuurlijk echter niet dat het voor een beginner onoverkomelijk zou zijn om het webinar bij te wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info