De revival van de PSAK
We nodigen u van harte uit deel te nemen aan onze aankomende seminaries “De revival van de PSAK” met experts mr. Olivier De Keukelaere en mr. Eline Beeken, over de Belgische private stichting als certificeringsvehikel.
Voor de gelegenheid wijken we uit naar Limburg en Oost-Vlaanderen, om families en adviseurs ook daar, in de eigen regio, te verwelkomen. Het seminarie sluiten we naar goede gewoonte af met een receptie, zodat dit zeker ook een ideale kans kan zijn om te netwerken met andere deelnemers uit uw buurt.
Door het certificeren van aandelen of andere vermogensbestanddelen, ontvangt men een ‘certificaat’ dat verbonden is met het overgedragen aandeel / vermogensbestanddeel en de waarde hiervan volgt. Het certificaat levert een gelijke opbrengst als het onderliggende aandeel, maar geeft geen stemrechten of recht op deelname aan een algemene vergadering.
Dit maakt de certificeringstechniek interessant in het kader van vermogens- en successieplanning. Op deze manier is het namelijk mogelijk om zelf controle voor te behouden of toe te wijzen aan bepaalde vertrouwenspersonen, indien men de vermogenswaarde reeds wenst over te dragen dan wel om een onverhoopte situatie van vroegtijdig overlijden op te vangen.
Aangezien een stichting geen vennoten of leden en dus ook geen algemene vergadering heeft, is de stichting een ideaal certificeringsvehikel. Oorspronkelijk werd er, omwille van rechtszekerheid dankzij jarenlange ervaring en een flexibel bestuursorgaan, dikwijls geopteerd voor een Nederlandse stichting administratiekantoor (STAK). Inmiddels gaat ook de Belgische private stichting ruim 20 jaar mee en is er op wetgevend vlak heel wat veranderd.
Is de Belgische private stichting als certificeringsvehikel (PSAK) een volwaardig alternatief voor de Nederlandse STAK? Wat zijn de civiele, vennootschapsrechtelijke en fiscale aandachtspunten van een Belgische PSAK?
Dit seminarie is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in het opzetten van een controlestructuur zoals een Belgische PSAK en voor wie families begeleidt in het kader van vermogens- en successieplanning.
Inschrijven om deel te nemen (klik hier).
Hasselt, Maison Mairie
3501 Hasselt, Luikersteenweg 741
31 mei 2023
Gent, Velvet
9000 Gent, Zuidstationstraat 35
6 juni 2023
18h: ontvangst
18h30: start seminarie
20h: receptie
21h: voorzien einde
Deelname is kosteloos. We hopen u te verwelkomen op ons seminarie en kijken uit naar uw aanwezigheid!
Meer weten over onze sprekers?
Olivier De Keukelaere is specialist in vermogensplanning en ondernemingsfiscaliteit. Voor de begeleiding van families bij de uiteenlopende aspecten van de overdracht of de uitbouw van hun onderneming of vermogen, is hij bij Cazimir uw aanspreekpunt.
Eline Beeken is gespecialiseerd in familiaal vermogensrecht, familie- en relatievermogensrecht, vermogens- en successieplanning en successie- en schenkingsrecht. Zij spitst zich in het bijzonder toe op de overdracht van familiebedrijven en de begeleiding van ondernemende families.