- 12:00
Print
-

De rol van de adviseur geherdefinieerd

Het succes en voortbestaan van een familiebedrijf hangt niet zelden af van het verkregen advies in bepaalde materies, zoals op juridisch en fiscaal vlak, in het kader van familierelaties, opvolging, bedrijfsstrategie, etc.

Er dienen zich tegenwoordig een veelheid aan divers geschoolde professionals aan die, elk voor wat hun expertisedomein betreft, het familiebedrijf kunnen helpen en waar nodig in de juiste richting kunnen sturen teneinde een gezonde continuïteit en groei te kunnen verwezenlijken.

Niet alleen de bedrijfsleider, maar ook de adviseur zelf dient zich van bepaalde zaken bewust te zijn. Door dit besef zal de adviseur veel gerichter kunnen adviseren en via zijn/haar tussenkomst ook daadwerkelijk het verschil kunnen maken voor de toekomst van het bedrijf.

Ondanks de technisch uitgewerkte schenkingsakten, aandeelhoudersovereenkomsten, burgerlijke maatschappen e.a. zijn veel bedrijfsopvolgingen uiteindelijk niet succesvol. Heel vaak ligt de oorzaak bij de intermenselijke dynamieken die spelen binnen een familie. Als adviseur zijn wij doorgaans niet opgeleid om ook deze te betrekken in de planning. Toch ligt hier vaak de sleutel om het bedrijf geluk te laten brengen aan de familie, zelfs ondanks het opvolgingsproces. We bespreken hoe de adviseur uit zijn klassieke rol kan stappen om met vertrouwen het complexe intermenselijke aspect van de bedrijfsopvolging aan te pakken.

In deze Masterclass voor adviseurs van familiebedrijven wordt dieper ingegaan op de vraag hoe adviseurs familiebedrijven efficiënt en doeltreffend kunnen bijstaan om de specifieke familie- en bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Een Masterclass van 60 minuten voor de adviseur

Het webinar wordt verzorgd door Olivier De Keukelaere (advocaat-vennoot bij Cazimir).

De Masterclasses vereisen een zekere mate van voorkennis en behandelen het thema op een meer diepgaande en gespecialiseerde manier. Daarom zijn de Masterclasses in de meeste gevallen in de eerste plaats gericht op de professionele adviseurs rondom de familie. Dat betekent natuurlijk echter niet dat het voor een beginner onoverkomelijk zou zijn om het webinar bij te wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info