- 12:00
Print
-

De uitdagingen voor broers en zussen in het familiebedrijf

De overdracht van het familiebedrijf van de eerste generatie naar de tweede generatie, betekent over het algemeen tevens een overgang van bestuur door de oprichter alleen naar een samenwerking op dit vlak tussen broers en zussen. Het leren omgaan met gedeelde zeggenschap en controle, zonder dat er rivaliteit ontstaat tussen de broers en zussen, is een belangrijke uitdaging voor het familiebedrijf.

De uitdaging wordt eens zo groot wanneer de tweede generatie op haar beurt begint na te denken over de intrede van de volgende generatie in het familiebedrijf. In vele gevallen zullen er meer kandidaten zijn wanneer de tweede generatie dient te beslissen wie van de derde generatie het familiebedrijf zal leiden.

Tijdens dit seminarie leert u hoe kan worden vermeden dat de natuurlijke rivaliteit tussen broers en zussen een destructieve invloed heeft op het familiebedrijf.

Een Snap Learning Session van 30 minuten voor de adviseur

Het webinar wordt verzorgd door Olivier De Keukelaere (advocaat-vennoot bij Cazimir).

Een Snap Learning is een snelle hap, maar dan boordevol kennis en vaardigheden. Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk en nemen kort maar krachtig een heel concreet thema of topic onder de loep.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info