- 12:00
Print
-

Het Vlaams gunstregime inzake schenk- en erfbelasting voor familiebedrijven (Basis)

Met het oog op de continuïteit van familiebedrijven, geldt er in Vlaanderen sinds 1 januari 2012 een vrijstelling van schenkbelasting voor het schenken van familiebedrijven en een verlaagd vlak tarief van erfbelasting in geval van vererving van een familiebedrijf. Deze maatregel tracht de bedrijfsleider te stimuleren om haar opvolging goed voor te bereiden, en vermijdt dat de continuïteit van het familiebedrijf bij een plots overlijden in het gedrang komt ten gevolge van hoge successierechten.

Dit seminarie licht de voorwaarden tot het verkrijgen en het behouden van het gunstregime nader toe. Verder wordt stilgestaan bij de specifieke aandachtspunten die gelden bij holdingvennootschappen.

Een Idealab van 60' voor de familie en de adviseur

Het webinar wordt verzorgd door Olivier De Keukelaere (advocaat-vennoot bij Cazimir).

Bij een IdeaLab wordt er grondiger ingegaan op het onderwerp en bieden we iets meer kadering en praktische toepassingen aan. Na het IdeaLab beschikt u over een degelijke basiskennis van het topic.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info