- 12:00
Print
-

Het Vlaams gunstregime inzake schenk- en erfbelasting voor familiebedrijven (Master)

In het Vlaamse Gewest geldt een fiscale gunstregeling voor overdrachten van familiale ondernemingen en aandelen van familiale vennootschappen.

Er is sinds 1 januari 2012 sprake van:

  • een vrijstelling van schenkbelasting voor het schenken van familiale ondernemingen en aandelen van familiale vennootschappen;
  • een verlaagd vlak tarief van erfbelasting (d.i. 3% indien de erfgenaam een verwant in rechte lijn of partner is van de erflater en 7% in alle andere gevallen).

De wetgever wil met deze gunstregeling de Vlaamse ondernemers stimuleren om reeds tijdens hun leven de opvolging van hun onderneming te organiseren. Op die manier wenst men de continuïteit van deze familiebedrijven te garanderen.

Tijdens het seminarie komen o.a. volgende topics aan bod:

  • toelichting bij de voorwaarden die moeten worden vervuld om van de gunstregeling te kunnen genieten;
  • specifieke aandachtspunten bij holdingvennootschappen;
  • concreet: eigen praktijkvoorbeelden en toelichting bij interessante voorafgaande beslissingen door VLABEL;
  • het behoud van de vrijstelling / het verlaagd tarief.

EEN MASTERCLASS VAN 60 ' VOOR DE FAMILIE EN DE ADVISEUR
Het webinar wordt verzorgd door Olivier De Keukelaere (advocaat-vennoot bij Cazimir).

De Masterclasses vereisen een zekere mate van voorkennis en behandelen het thema op een meer diepgaande en gespecialiseerde manier. Daarom zijn de Masterclasses in de meeste gevallen in de eerste plaats gericht op de professionele adviseurs rondom de familie. Dat betekent natuurlijk echter niet dat het voor een beginner onoverkomelijk zou zijn om het webinar bij te wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info