- 12:00
Print
-

Tieners en jongvolwassenen introduceren in het familiebedrijf

De introductie van de volgende generatie in het familiebedrijf start reeds op jonge leeftijd. Het voorbereiden van de intrede van de kinderen in het familiebedrijf, kent veel aspecten.

Zo is het allereerst zeer belangrijk om, gedurende de jeugd van de kinderen, een positieve houding ten aanzien van het familiebedrijf te ontwikkelen. Indien werken binnen het familiebedrijf thuis wordt gezien als een opportuniteit om doelstellingen te bereiken, jezelf te ontwikkelen, verantwoordelijkheden na te komen, relaties op te bouwen, … dan zullen de kinderen uitkijken naar hun intrede in het familiebedrijf. Dit in tegenstelling tot wanneer het familiebedrijf binnen het gezin wordt beschouwd als een verplichting en een stresserende omgeving met negatieve relaties.

Daarnaast spelen onder andere ook educatie en eerste werkervaringen een belangrijke rol bij het voorbereiden van de volgende generatie.

Gedurende dit seminarie worden de belangrijkste aandachtspunten bij het voorbereiden van tieners en jongvolwassenen op hun intrede in het familiebedrijf uiteengezet.

Een Snap Learning Session van 60' voor de familie

Het webinar wordt verzorgd door Olivier De Keukelaere (advocaat-vennoot bij Cazimir).

Een Snap Learning is een snelle hap, maar dan boordevol kennis en vaardigheden. Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk en nemen kort maar krachtig een heel concreet thema of topic onder de loep.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info